HISTORIEN OM LILLE OLE

Lille Ole på 5 år leger og har det sjovt. Han griner, hygger sig og råber indimellem rigtig højt. Hans mor og far siger, han skal dæmpe sig, men han er helt opslugt af sin leg, og glemmer det hele tiden.

Hans mor er træt, og til slut bliver det faderen for meget. Han griber fat i drengen, råber af ham og rusker ham voldsomt, så han bliver helt forskrækket. Han bliver sendt i seng uden aftensmad, og det var ellers hans yndligs-mad: Frikadeller og stuvet spinat, og så ovenikøbet pandekager til dessert. Ole har lært, at store drenge græder ikke, så derfor, efter at have snøftet lidt, spiller han ”den store”, som da bare er ligeglad!

Ole vokser op til en ung mand. Han synes dog hans stemme er alt for spagfærdig og han bliver hurtigt træt og hæs, når han taler. Hvis han skal sige noget i større forsamlinger, bliver han meget nervøs, ryster og sveder, og har svært ved at finde ordene og udtrykke sig. Derfor melder han sig til et kursus i ”frigørende stemmebrug” i håb om, at det kan hjælpe på hans skavanker.

Første del af kurset drejer sig om at løsne og frigøre stemmen, kroppen og åndedrættet. Der åbnes op for megen grin, pjat og leg i gruppen, efterhånden som deltagerne smider nogle af hæmningerne og giver sig hen i øvelserne. Først er det meget svært for Ole at give slip. Han synes det hele virker temmelig fjollet og useriøst og er faktisk lige ved at gå sin vej. Men det er nogle søde mennesker, som får ham til at slappe af, og i takt med, at han føler sig mere tryg i gruppen, drister han sig til mere og mere at slippe kontrollen og lege med.

Pludselig oplever han en befriende glæde skylle ind over sig og griner højlydt sammen med de andre. Han leger, som han gjorde, dengang han var 5 år gammel.

I samme sekund han overgiver sig, mærker han et kraftigt sug i mellemgulvet, som et chok, og derefter en stor klump i halsen. Tårerne vælder frem, og han græder og græder utrøsteligt. Som det 5-årige barn, som aldrig fik lov at græde, dengang han blev bremset i sin leg. Gruppen trøster ham med deres sang. Accept, kærlighed og omsorg strømmer ham i møde.

I tiden efter mærker han en frihed i krop og sind. Han mærker, hvordan han har sluppet noget af den kontrol, som sad som en knugende kugle i hans mellemgulv. Dette påvirker hans stemme, som er blevet mere fyldig og fri.

 

 VELSIGNELSE 

 

En velsignelse kan beskrives som en åbning til det guddommelige Univers, hvorfra der så strømmer/udøses smuk, kærlighedsfyldt, beskyttende energi til den eller det, som skal velsignes. 

Her er eksempler på, hvad der kan velsignes:

 • Dit parforhold
 • Dit arbejde
 • Dit barn
 • Dit ægteskab
 • Dit projekt
 • Dit hjem
 • Din familie
 • Dit kæledyr

Velsignelse er smukt at benytte ved:

 • Bryllup
 • Barnedåb/navngivning
 • Konfirmation/nonfirmation
 • Overgangsritualer
 • Bisættelse/begravelse
 • Sygdom
 • Overgang/dødsfald

En velsignelse varer ca ½ time, Man kan være alene,  som par, eller invitere gæster med. Velsignelsen kan også indgå som indslag af kortere varighed, fx som del af en ceremoni eller lignende.

Velsignelsen foregår gennem lyd og toner, hvilket taler til det ubevidste og skaber en større åndelig åbning end det talte ord. Mine redskaber er dels min 432 Hz kvarts krystal lyre, dels min stemme.  Lyrens klange overgår hidtil kendte instrumenter i renhed og skønhed, og bringer tilhøreren i en dyb Alpha/Theta afspændt og meditativ tilstand. Med min stemme nærmer jeg mig disse krystalliske klange så meget, som det er mig menneskeligt muligt, i sang.  Jeg åbner mit sind mod det guddommelige univers og lader min sang strømme intuitivt derfra. Jeg benytter endvidere kanaliseret sprog, som taler til det ubevidste, og indhyller tilhøreren i kærlige vibrationer.

Velsignelsen kan foregå i dit hjem, i en kirke, i naturen, hos mig, på sygehus/hospice eller et andet sted efter ønske. Ved kørsel over 12 km fra mit hjem (4593  Eskebjerg) beregnes kørselspenge.

 

Jeg, Maia Trayhorn er uddannet operasanger fra Det kgl d. Musikkonservatorium samt underviser, healer, spirituel præstinde og psykospirituel stemme-, åndedræt- og kropsterapeut. 

Jeg kalder mig for lyssanger (en syngende lysformidler) og har opstartet LyssangerAkademiet, som tilbyder kurser, koncerter, healing, sessions mv , hvor sang benyttes som et bevidst redskab til at forløse, opløfte og sprede lys og hjerteenergi.  

www.lyssanger.dk

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk