Birketræet

Der står et stort birketræ nederst i haven. Det står for sig selv og rager lidt umotiveret op i landskabet. Og så skygger det for solen.

Jeg ønsker at skære det ned til halv størrelse, for at der ikke skal være helt bart. Min nabo, som gerne fælder træer for folk, afviser blankt at påtage sig opgaven. "Alt for farligt", siger han. Nej, fælde ved træets rod! Så har man styr på sagerne.

For nogle år tilbage fik jeg skåret to andre træer halvt ned. Det var professionelle folk. To mand.  De blev hejset op i en lift og startede med at fjerne alle øverste grene, før de nåede det sted, hvor det skulle skæres. Det varede det meste af en dag, og kostede noget nær en formue.  Der var nok ikke nogen vej udenom. Det måtte vist være måden at gøre det på igen.

Jeg spurgte en ven, om der var nogen, han kunne anbefale, men min ven mente, at det kunne han da vist godt klare.

Med en vis bekymring og med min nabo´s ord i ørerne, stod jeg da nedenfor træet, mens min ven klatrede op af stigen, som knapt nåede det punkt, hvor der skulle skæres. Med øjnene målte jeg træets størrelse og afstanden til min rosenbue med de nyindkøbte ædle roser. Min ven stod nærmest på ét ben på det øverste trin af stigen for at nå med en motorsav, der ikke ville starte. En begyndende følelse af panik begyndte at melde sig hos mig der nede under træet.

Ind i redskabsskuret, drøner jeg. "Kære engle! Hjælp! Nu må I være der" kalder jeg. "Lad det gå glat og nemt!"

Så drøner jeg ind i huset for at hente et par havehandsker for at være med til det, som jeg regner med vil være et dagsprojekt. Måske ovenikøbet to.

Da jeg kommer ud igen, ligger træet ned. Det er landet en halv meter fra rosenbuen. Ovenikøbet hvilende på en gren, der skåner Rhododendron busken. Min ven klatrer ned. "Det gik nemmere end jeg troede" siger han.

På mindre end en time er det hele skåret op, stablet og slut.

"Tak, mine kære englevenner!"

 

 VELSIGNELSE 

 

En velsignelse kan beskrives som en åbning til det guddommelige Univers, hvorfra der så strømmer/udøses smuk, kærlighedsfyldt, beskyttende energi til den eller det, som skal velsignes. 

Her er eksempler på, hvad der kan velsignes:

 • Dit parforhold
 • Dit arbejde
 • Dit barn
 • Dit ægteskab
 • Dit projekt
 • Dit hjem
 • Din familie
 • Dit kæledyr

Velsignelse er smukt at benytte ved:

 • Bryllup
 • Barnedåb/navngivning
 • Konfirmation/nonfirmation
 • Overgangsritualer
 • Bisættelse/begravelse
 • Sygdom
 • Overgang/dødsfald

En velsignelse varer ca ½ time, Man kan være alene,  som par, eller invitere gæster med. Velsignelsen kan også indgå som indslag af kortere varighed, fx som del af en ceremoni eller lignende.

Velsignelsen foregår gennem lyd og toner, hvilket taler til det ubevidste og skaber en større åndelig åbning end det talte ord. Mine redskaber er dels min 432 Hz kvarts krystal lyre, dels min stemme.  Lyrens klange overgår hidtil kendte instrumenter i renhed og skønhed, og bringer tilhøreren i en dyb Alpha/Theta afspændt og meditativ tilstand. Med min stemme nærmer jeg mig disse krystalliske klange så meget, som det er mig menneskeligt muligt, i sang.  Jeg åbner mit sind mod det guddommelige univers og lader min sang strømme intuitivt derfra. Jeg benytter endvidere kanaliseret sprog, som taler til det ubevidste, og indhyller tilhøreren i kærlige vibrationer.

Velsignelsen kan foregå i dit hjem, i en kirke, i naturen, hos mig, på sygehus/hospice eller et andet sted efter ønske. Ved kørsel over 12 km fra mit hjem (4593  Eskebjerg) beregnes kørselspenge.

 

Jeg, Maia Trayhorn er uddannet operasanger fra Det kgl d. Musikkonservatorium samt underviser, healer, spirituel præstinde og psykospirituel stemme-, åndedræt- og kropsterapeut. 

Jeg kalder mig for lyssanger (en syngende lysformidler) og har opstartet LyssangerAkademiet, som tilbyder kurser, koncerter, healing, sessions mv , hvor sang benyttes som et bevidst redskab til at forløse, opløfte og sprede lys og hjerteenergi.  

www.lyssanger.dk

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk